Gonda Fotografie

Over mij

De kunstenaar
achter de lens

Mijn verhaal

Het verhaal achter Gonda Fotografie

Boos, nee woedend was ik, de stoom kwam uit m’n oren……..Ik was 12 jaar en samen met mijn ouders op vakantie in Oostenrijk toen ik een koe zag met zo’n grote ouderwetse koebel. De hele vakantie was ik al op zoek naar zo’n koe om er een foto van te maken. Snel de fotocamera van mijn moeder pakken en toen……….rolletje vol! Mijn broer had vlak hiervoor een aantal, in mijn ogen, onzinnige foto’s van mijn vader genomen en daardoor was het rolletje vol. Ik ben volgens mij nog nooit zo boos geweest op mijn broer!

Ontmoet Gonda Meurs, trouwfotograaf in Limburg met een passie voor het vastleggen van echte momenten op een bruiloft.

Over mij

Ik fotografeer mensen zoals ze zijn.

Puur en zo min mogelijk geposeerd.

Het fotograferen zat er al vroeg bij mij in. Na mijn middelbare school heb ik echter toch eerst op safe gespeeld. Ik ben Leisure Studies gaan studeren en heb aansluitend een passende baan gevonden. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarom heb ik in 2011 een opleiding aan de Fotovakschool gevolgd, en afgerond. Tja, en toen wist ik het zeker, dit wil ik doen, de rest van mijn leven!

De adrenaline die door mijn lijf gaat als ik met mijn camera rondloop, het geweldige gevoel bij het bekijken van mijn foto’s op het beeldscherm van mijn pc, maar ook de frustratie als een foto niet zo uitpakt als je vooraf gehoopt had, al deze emoties waren voor mij het bewijs dat ik hier meer mee wilde doen. In 2014 heb ik dan ook de knoop doorgehakt door mijn baan op te zeggen en 100% voor mijn fotografie te gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad!

Ik fotografeer voornamelijk bruiloften en gezinnen. Dit doe ik allemaal op een journalistieke manier, oftewel zoveel mogelijk ongeposeerd. Nieuwsgierig naar mijn fotografie bij gezinnen? Neem dan eens hier een kijkje.

Gezin

Omringd door mannen

Naast fotograaf ben ik vooral ook moeder. Moeder van drie jongens: Moos van 2, Abel van 8, en Jippe van 10 jaar oud. Oftewel, er is altijd leven in de brouwerij en de momenten waarop het stil is in huis, zijn heel sporadisch ;-). Bij die kinderen hoort natuurlijk ook een hele leuke pappa, mijn man Rinaldo. Degene die mij perfect weet te sturen als ik weer eens duizend-en-een ideeën heb voor mijn bedrijf of juist op weet te vrolijken als het allemaal niet zo loopt als ik wil. En dat is met een perfectionist als ik nogal eens het geval.

Ben ik niet aan het fotograferen of met mijn gezin bezig? Dan vind ik het heerlijk om met vriendinnen een lange wandeling in de natuur te maken, en tussendoor in een leuk restaurantje te lunchen onder het genot van een goed glas wijn. Als echte Limburgse houd ik namelijk wel van lekker eten en drinken, en zeker van chocolade, daar mag je mij midden in de nacht voor wakker maken!

Award winning fotograaf

Winnaar van meerdere Master en Fearless Awards!

fearless-member-white
This-is-reportage-white-square
Master of wedding

Contact

Breng jouw liefdesverhaal tot leven

Ik sta klaar om jouw trouwdag onvergetelijk te maken. Plan vandaag nog een vrijblijvende afspraak in.