Fotografie doopsel Hilversum: Benjamin en Wim!

Drie weken geleden had ik de eer om een doopsel te fotograferen. Kerken zijn voor mij natuurlijk geen onbekend terrein, maar dit keer was ik er niet voor een huwelijk, maar om de doop van de broertjes Benjamin en Wim te fotograferen. Ik vond het daarom best spannend. Welke must-haves foto’s mogen echt niet ontbreken? Hoeveel ruimte is er rond het doopvont? Wat zijn precies de looproutes naar de verschillende plekken in de kerk? Welke bijzondere details zijn er en hoe kan ik die zo mooi mogelijk vastleggen? Een kleine greep uit de vragen die in mij opkwamen.

Na een goede briefing van de moeder van Wim en Benjamin en wat speurwerk van mezelf op Google, was ik klaar om het doopsel vast te gaan leggen. De Sint Vituskerk in Hilversum was de locatie voor het doopsel. Wat een geluk had ik om in zo’n mooie, ruime kerk te mogen fotograferen! Het ene hoekje was nog mooier dan het andere. De doopviering begon met een dienst in de kapel, waarna we naar het doopvont achter in de kerk liepen om vervolgens af te sluiten bij het Maria altaar. Voor het fotograferen waren de verschillende handelingen rondom het doopvont zoals het doopsel met water, de zalving, het aansteken van de kaars en de effeta de belangrijkste onderdelen die ik heb vastgelegd. Ik vond dit ontzettend mooi om te doen, helemaal om te zien hoe blij de ouders, peters en meters van Benjamin en Wim waren na het doopsel. Ze straalden echt, en op dat gebied was er dus zeker een overeenkomst met een bruidsreportage ;-).

Ik heb ontzettend genoten om deze bijzondere gebeurtenis vast te mogen leggen! Mocht jij ook een mooie herinnering aan het doopsel van jouw kind willen hebben? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel 005 Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel 009 Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel 015 Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel Fotograaf doopsel

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + vijf =